Harga Medela Freestyle 2012

Medela Freestyle Retail Price in Malaysia: RM 2300

3 months warranty (motor only) + 1 month warranty for other parts (battery & charger/power adapter)
Our Price: RM 1450 + RM 30 (Shipping Cost)


1 Year warranty (motor only) + 3 months warranty for other parts (battery & charger/power adapter)
Our Price: RM 1600 + RM 30 (Shipping Cost)


Are you looking for a mobile, flexible and cheap breast pump in Malaysia?
Here you are! You have come to the right place at the right time. 
In susuibu2u.blogspot.com, we are offering you such a great breast pump like Medela Freestyle at a low, cheap and affordable price compared to its retail price. This brand new Medela Freestyle is the dream of all breastfeeding moms. I believe breastfeeding will be more fun if the mother is provided with a capable and easy breast pump. Using this  breast pump, you will be at ease in doing the housework, office work, and even when you are driving. It becomes as simple as direct breastfeeding. 

"Inspired by pumping moms...freedom is born" (Medela, 2011)

For any inquiries regarding the products, please contact:-
H/Phone: 016-4114421 (ain) or 013-4884421 (yusri - my husband)
You can also leave inquiries or comments in the "comments" box of this entry. We will quickly answer and respond to all the enquiries as soon as possible.

Freestyle® Breastpump
Model: 67060

FEATURES AND BENEFITS of using Medela Freestyle
  1. Daily use · double pump · electric
  2. True pumping mobility with hands-free option.
  3. Rechargeable battery and ultra-lightweight motor. Optional 12V vehicle lighter adapter available.
  4. Easy interaction with digital display, memory, timer and backlight.
  5. More milk in less time with 2-Phase Expression® technology when pumping at Maximum Comfort Vacuum™.
  6. Everything mom needs in a convenient bag - perfect for active moms.
  7. Use hands-free with most top-flap nursing bras including Medela nursing bras and camisoles.
  8. Double pumping kit features SoftFit™ breastshields for massaging comfort.
  9. IMPORTANT: This product is a single user item. Use by more than one user may pose a health risk, performance questions, and voids the warranty.
  10. Chosen for you and your baby - All parts that come into contact with breastmilk are BPA/DEHP Free.
WHAT'S IN THE MEDELA FREESTYLE BOX?? 

1 - compact motor
1 - rechargeable lithium-ion battery
1 - Malaysian compatible adaptor 240volt
1 - tubing
2 - Breastshield spare parts (connector body, membrane, back cap)
2 - Personalfit breastshields with size 24mm (M) and 27mm (L)
4 - 5oz BPA-free breastmilk bottles with lids
1 - wide base nipple
1 - wide base nipple collar
1 - travel cap
1 - cooler bag
1 - contoured ice pack
1 - handsfree kit (top and bottom handsfree straps, bra adapters    hook, eye and universal)
1 - tote bag

Terms and Conditions.

1. Payment should be received before 11.00 p.m. to ensure your order will be posted via poslaju on the next working day.
2. 1 Year warranty for motor ONLY and 3 months warranty for other parts (Effective from 21 July 2013). Warranty will not be issued for the damage caused by user.
3. Warranty is from susuibu2u.blogspot.com. The cost of postage for warranty claim is paid by the buyers (including the cost of postage from susuibu2u.blogspot.com to the buyers).
4. Payment can be done through Maybank, CIMB, BIMB and credit card. Please contact us for bank account detail.
5. Please click BUY NOW button above to purchase using credit card/paypal. 5% processing fee will be charged from the total of price and postage if the payment made via credit card.

67 comments:

  1. My first online purchase exceeding RM500! Nervous at first but convinced by talking to yus.

    Very fast delivery. Bank in today, got the freestyle the next afternoon. Everything is working fine, so far so good. Got the RM10 off for just being a member. Thanks susuibu2u!

    ReplyDelete
  2. terima kasih en. kammarul. Nice doing business with you. =)

    ReplyDelete
  3. would like to purchase too =)
    will sms u later.

    ReplyDelete
  4. Do you have FS stock at the moment?

    ReplyDelete
  5. Do you FS stock at the moment?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Medela freestyle.. stock ready. tq.

      Delete
  6. medela fresstyle available now

    ReplyDelete
  7. Pump ni bunyi bising tk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pump ni x bising, tapi masih ada bunyi yg perlahan

      Delete
  8. salam~nak ty ade lagi x stock FS ni..bminat nak beli.kalo bank in sok dpT X next day pas byr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam, stok medela freestyle masih available. selalu kami akan pos dalam tempoh 1 hari bekerja selepas menerima pembayaran. kami akan pos dengan POS LAJU, di mana akan mengambil masa 1-2 hari bekerja untuk sampai. terima kasih.

      Delete
  9. salam puan, kami cuma boleh COD di perlis , jitra dan alor setar. selain daripada tu kami hanya boleh pos. terima kasih.

    ReplyDelete
  10. Klw kirim ke jakarta- indonesia, berapa RM ongkos kirim'nya? Ini garansi resmi medela internasional kan? Terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf puan pamela, buat masa sekarang kami tidak pos ke indonesia. insyaallah di masa depan.. kami akan pos ke Indonesia. terima kasih.

      Delete
  11. Salam. Madeela fs ada stock?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan, stok medela freestyle masih ada. terima kasih.

      Delete
  12. Slm. Sy tinggal di alor setar.bole buat delivery ke rumah ke sbb kalau bole nk mntk tunjukkan cara penggunaan skali. Thanks ya. Oh ya, fs ada stock lg x??

    ReplyDelete
  13. salam puan, stock medela fs ada lg. InsyaAllah kami boleh bt penghantaran ke rumah. for quick response do contact me 016-4114421. tq

    ReplyDelete
  14. salam..ada lg stock x medela freestyle ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan hanisah... Stock medela freestyle ada lg. Sila call sy utk pertanyaan lanjut 0164114421.

      Delete
  15. Assalam. Saya agak berminat juga, tp deliver dlm oct nnti. Agak2, ada lagi x stok time tu ye? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam yani.. InsyaAllah stok akan sentiasa ada. Tapi kalau nak beli skrg pon dialualukan ;)

      Delete
  16. salam..ade stok x fs ni skrg?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ana.. Stok medela fs masih ada. Kalau berminat boleh contact sy 0164114421 utk dptkan no acc bank. Tq

      Delete
  17. Medela breast pumps
    Medela breast pumps have received very positive reviews, about its ease of use and comfort. This product makes breastfeeding a baby easier and more convenient.

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. Hi n..
      medela freestyle is still available. please sms me to 0164114421 for the payment detail.

      Delete
  19. This is my dream breastpump.. Insya Allah akan beli, tapi baru pregnant 2 bulan, anak ke 3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah puan, masanya akan sampai :-)

      Delete
  20. Boleh cod ke sg petani x?

    ReplyDelete
  21. salam puan.. paling jauh sy boleh cod adalah di alor star sbb saya tinggal di perlis. tq

    ReplyDelete
  22. Salam, nape FS blog ni boleh dijual dengan harga murah? survey blog lain biasa harga RM1600-1700.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam puan, medela freestyle breastpump dijual lebih murah di susuibu2u sebab kami hanya mengambil untung sikit je puan, kelebihan pada buyer. :-)

      Delete
  23. salam..sy berminat nk beli ada stok kn...?mcna cara nk beli..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. stok medela fs ada lg. puan boleh bt pembayaran melalui bank transfer atau kad kredit. sila sms sy 0164114421 jika puan hendak mendapatkan no account bank.

      Delete
  24. ade lg stok FS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan, stok medela freestyle masih ada puan.

      Delete
  25. minat dgn medela fs..bln 12 still ada stock kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan nizaha, bulan 12 insyallah stok medela freestyle masih ada.

      Delete
  26. medela freestyle still has stock?

    ReplyDelete
    Replies
    1. medela freestyle is still available. please sms 0164114421 if you are interested.

      Delete
  27. Ape perbezaan fs medela yg rm2300 with rm 1400 ni? Same product or different product manufacture??

    ReplyDelete
    Replies
    1. medela fs yg harga rm2300 ialah fs spec malaysia (plug 3 pin) dan warranty yg diberi adalah selama 1 tahun. set yg sy jual rm1450 adalah spec USA (kepala plug perlu diletakkan penyuai 3 pin yg berharga kurang rm5 utk masuk ke dlm soket msia) dan warranty yg sy bg hanya 3 bulan utk motor. manufacture sama iaitu switzerland cuma spec mengikut negara yg berlainan.

      Delete
  28. Ade tak dijual fs medela yg berharga rm 2300? Kalo ade adakah ianya mempunyai Lactaequip Warranty card. Saya sedang mencari product ini..utk kegunaan jangkammasa panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. puan boleh cari medela fs rm2300 di butik2 bayi. tq

      Delete
  29. Salam sis, boleh saya tau stock madela FS ni yg year made 2012 or 2011 punyer.. Aper perbezaan kedua2 year made madela FS ni?

    ReplyDelete
  30. skrg sy jual medea fs 2012.. maaf gmbr di atas ialah medela fs 2011. bezanya medela fs 2012 guna personalfit dan tiada belt dan extension. kalau previous model yakni 2011 guna softfit dan ada belt dan extension. tq

    ReplyDelete
  31. Salam, klu pam rosak @ nak service nk anta ke mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam, kalau motor pam medela freestyle rosak, boleh hantar kepada kami, sekiranya dalam tempoh warranty.. service adalah percuma. Manakala kalau dah habis tempoh warranty boleh beli spare part dengan kami. tq.

      Delete
  32. Now harga fs ni berapa yer..kalo COD kt area bangi / kajang dpt x??n kalo rosak / nk service cmne pulak ye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa sekarang harga medela freestyle RM 1450 + RM 30 untuk shipping, Lokasi kami di Perlis, jadi kami hanya menerima COD di Perlis, Jitra dan Alor Setar. Service boleh hantar kepada kami sekiranya masih di dalam tempoh warranty. Selepas tempoh warranty.. puan boleh hantar kepada kami... tapi charges akan dikenakan bergantung kepada jenis kerosakkan dan harga spare part.

      Delete
  33. medela fs ada stock lg tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan, stok medela freestyle masih ada. boleh hubungi saya di talian 016-4114421 untuk dapatkan akaun detail. tq.

      Delete
  34. salam puan,

    1450 ni utk yang US spec n warranty 3 bln je kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan.. Ya warranty utk medela fs spec USA hanya 3 bln utk motor.Kalau pump rosak within 3 months puan boleh hantar kpd kami dan akan dibaiki tanpa charges. kalau rosak slps 3 bln akan dikenakan byaran depends kpd kerosakan atau sparepart yg diperlukan. Tq

      Delete
  35. Salam puan medela fs ada.stok lg ke? Saya deliver bln 2 nnt.. nak tau apa kelebihan fs 2012 dgn 2011? Kenapa x da belt ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. medela freestyle ada stok lg. fs 2012 dan fs sama shj functionnya.. cuma utk latest packaging belt sudah tiada. sy pon tdk pasti kenapa medela sudah tidak sertakan belt.

      Delete
    2. Saya nak tanya.spare part fs ada jual x?bape harga sepasang membran silicon fs?

      Delete
    3. Saya nak tanya.spare part fs ada jual x?bape harga sepasang membran silicon fs?

      Delete
    4. Saya nak tanya.spare part fs ada jual x?bape harga sepasang membran silicon fs?

      Delete
  36. Membran silicon fs tu kita panggil spare part kits. Harga utk sepasang rm 100 + rm 10 pos laju. Kalau puan berminat .. boleh hubungi sy di talian 0164114421. Tq.

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. Salam puan anith, stok medela fs masih ada. :)

      Delete
  38. salam puan..madela swing ade stok x? harga brape klu pos ke selangor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam puan dila, stok medela swing masih ada, harga medela swing rm 610 + pos laju rm 20. Tq.

      Delete
  39. Salam All, pakej 1 year warranty untuk semua breastpump available sekarang di susuibu2u. tq.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...