Medela and Avent Breast Pumps

Assalamualaikum all,

We are selling various types of Medela and Avent Breast Pump. Below is the list of Medela and Avent breast pumps with its cheap and affordable price: 

Prices for breast pumps with 3 months warranty (motor only) + 1 month for other parts (battery and charger)

Medela Breast Pumps
  1. Medela Freestyle Breast Pump (RM 1450) (status = stock available
  2. Medela Pump In Style Advanced Backpack (RM1100) (status = stock available)
  3. Medela Swing Breast Pump (RM 610) ( status = stock available )
  4. Medela Mini Electric Breast Pump (RM 400) (status = out of stocks )
  5. Medela Harmony Breast Pump (RM 199) (status = stock available
Avent Breast Pumps
  1. Avent Manual Breast Pump (RM 189) (status = stock available)
  2. Avent Single Electric Breast Pump (RM 500) ( status = stock available)
  3. Avent Twin Electric Breast Pump (RM 800) ( status = stock available)

Prices for breast pumps with 1 year warranty (motor only) + 3 months for other parts (battery and charger)

Medela Breast Pumps
  1. Medela Freestyle Breast Pump (RM 1600) (status = stock available
  2. Medela Pump In Style Advanced Backpack (RM1400) (status = stock available)
  3. Medela Swing Breast Pump (RM 720) ( status = stock available )
  4. Medela Mini Electric Breast Pump (RM 450) (status = out of stocks )
  5. Medela Harmony Breast Pump (RM 199) (status = stock available
Avent Breast Pumps
  1. Avent Manual Breast Pump (RM 189) (status = stock available)
  2. Avent Single Electric Breast Pump (RM 650) ( status = stock available)
  3. Avent Twin Electric Breast Pump (RM 1200) ( status = stock available)
Current Stocks Update (Last updated 6 Mac 2014)

Every detail explanation of each product will be updated in my next entry. For any inquiries regarding the products, please contact:-

    Email: susuibu2u@gmail.com
    H/p: 016-4114421 (ain) @ 013-4884421 (yusri - my husband)


We are verified seller in Lelong.com.my . Feel free to visit our store http://www.lelong.com.my/merchant/gty82.htm

Our location is in Perlis. Cash on delivery (COD) is only available in Perlis, Jitra and Alor Setar. Other places will be shipped via POS LAJU which will take 2-3 business days to arrive.

1 Year Warranty for motor ONLY (starting 21 July 2013)

Terms and Conditions

1. Payment should be received before 11.00 p.m. to ensure your order will be posted via poslaju on the next working day.
2. 1 Year warranty for motor ONLY and 3 months warranty for other parts (Effective from 21 July 2013). Warranty will not be issued for the damage caused by user.
3. Warranty is from susuibu2u.blogspot.com. The cost of postage for warranty claim is paid by the buyers (including the cost of postage from susuibu2u.blogspot.com to the buyers).
4. Payment can be done through Maybank, CIMB, BIMB and credit card. Please contact us for bank account detail.
5. Please click BUY NOW button above to purchase using credit card/paypal. 5% processing fee will be charged from the total of price and postage if the payment made via credit card.

You can also leave inquiries or comment in the "comments" box of any blog entries. We will quickly answer and respond to all the enquiries as soon as possible. 

81 comments:

  1. medela swing dijual dalam set ke? bila ya medela swing akan ada stok balik?

    -wawa-

    ReplyDelete
  2. salam puan, insyaallah pertengahan bulan 12 baru ada stok medela swing puan, medela swing tidak termasuk beg dan cooler, tq.

    ReplyDelete
  3. ameda ngan medela fs mana lg baik. ameda murah sikit.

    ReplyDelete
  4. salam puan Anonymous =),
    kalau puan tanya mommy, mommy pro medela freestyle.hehe.. pasal ameda mommy kurang pasti camna ameda berfungsi. Setahu mommy ameda mmg lebih murah drpd medela fs dan medela fs mmg breastpump yang paling mahal dalam pasaran. Kalau tanya pendapat mommy, kita kena tau keperluan and kemampuan kita. tak semestinya pump yang murah tak setandng pump yang mahal. Sifir dia, tak kira pump apa yang kita beli yang penting kena rajin guna/pam susu =)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..
    nak tanya sikit.
    pam medela freestyle dengan avent twin electric..
    apa beza keduanya?
    avent bleh guna bateri tak?
    saiz dan berat dia camna?
    terima kasih.

    ReplyDelete
  6. wasalam puan, beza medela freestyle dan avent twin electric breastpump ialah medela freestyle guna direct power supply dan boleh guna rechargeable bateri yang include dalam package kalau puan takmo guna direct electrik (mcm laptop n handpone). manakala avent twin electric pump boleh guna direct power supply dan boleh digunakan secara manual, ia takde bateri. saiz motor avent twin electric breastpump lebih besar dan berat berbanding motor medela freestyle.

    ReplyDelete
  7. Avent Manual Breast Pump ada restock tak?

    ReplyDelete
  8. Wsalam sara, Avent manual breast pump insyallah akan sampai minggu depan. Nanti saya update status availability stock avent manual dari semasa ke semasa.

    ReplyDelete
  9. Salam,apa set yang ada dlm pakej freestyle?waranty nya brape tahun ye,dan kalau nk COD kat mana yg boleh?thank u..

    ReplyDelete
  10. w'salam en.khalis, utk melihat set yg ada dalam pakej medela freestyle breastpump en khalis boleh lihat di dalam entry ini http://susuibu2u.blogspot.com/2011/12/medela-freestyle-breast-pump-medela.html . Warranty kami bagi 1 bulan utk semua breastpump elektrik, kami hanya boleh COD di Alor Setar, Jitra, changlun dan Perlis. Selain daripada itu, kami akan pos dengan POS LAJU. TQ.

    ReplyDelete
  11. salam akak...medela swing dah ade stok ke?
    akak pm sy kt fb ye..tq ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam aizzah, stok medela swing insyaallah akan sampai bulan 5 ni. terima kasih.

      Delete
  12. Assalamualaikum puan,

    Saya nak tanya sikit ni. Saya dah biasa pakai spectra 3. Tapi major problem dia adalah kena guna power supply.

    So now saya tgh cari pam yang boleh guna bateri (boleh digunakan di mana mana). Boleh cadangkan yang mana lagi bagus tak?

    Swing / mini pump / avent single electric?

    Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam puan zuhaini,

      antara pump yg boleh guna bateri adalah medela mini electric, medela swing, medela freestyle dan avent single electric. yg mana yg bagus?? ermm.. yg itu bergantung kepada selera setiap pengguna. contohnya peminat avent akan kata avent best.. peminat medela akan kata medela best. pada saya.. setiap produk ada kelebihan masing2. :) terima kasih.

      Delete
  13. Assalamualaikum puan,

    Saya nak tanya sikit ni. Saya dah biasa pakai spectra 3. Tapi major problem dia adalah kena guna power supply.

    So now saya tgh cari pam yang boleh guna bateri (boleh digunakan di mana mana). Boleh cadangkan yang mana lagi bagus tak?

    Swing / mini pump / avent single electric?

    Tq

    ReplyDelete
  14. salam.sayA NAK MEDELA SWING.SKRG BRAPA HRGA?WARANTY BRp Thun?kLu rSAK ATAU PROBLM HANTAR kemana?harap bls.tk

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan, harga medela swing sekarang rm 610 utk UK stock dan RM 580 untuk USA stock. warranty kami bagi sebulan. kalau ada apa2 masalah dalam masa sebulan tu.. kami akan tukar dengan motor yg baru. Selepas habis warranty sebulan, puan boleh hantar pump di medela service center di bangsar dengan sedikit kos. terima kasih.

      Delete
  15. thank you susuibu2u.com for a very fast service. hoping to receive medela freestyle in 2 days time...May Allah bless you and your family

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih puan zeti. nice doing business with you. :)

      Delete
  16. Salam. Medela swing dah sampai stock? Berapa harga ya? If problem macamana? Delivery macamana? Tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan, harga medela swing sekarang rm 610 utk UK stock dan RM 580 untuk USA stock. warranty kami bagi sebulan. kalau ada apa2 masalah dalam masa sebulan tu.. kami akan tukar dengan motor yg baru. Selepas habis warranty sebulan, puan boleh hantar pump di medela service center di bangsar dengan sedikit charge. terima kasih.

      Delete
  17. Salam,nk tanya avent single manual ada stok x n brp hrganye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan, avent manual still available. harga rm189 + rm10 poslaju. jika berminat boleh hubungi saya 016-4114421

      Delete
  18. Apa beza stock USA dan UK for medela swing ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beza Swing USA dan Swing Uk ialah Swing USA memerlukan power converter utk tukar arus electric yg bagi compatible dengan arus electrik malaysia. Swing UK mmg sama arus dgn Malaysia. tq

      Delete
  19. Salam dear, price for Medela Freestyle masih lagi RM1450? If COD kat mane bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan. Medela FS masih lagi RM1450. Utk COD hanya di perlis, jitra dan Alor star. tq

      Delete
  20. Salam.. medela fs ni uk stock ke us stock? tq

    ReplyDelete
  21. Beza Swing USA dan Swing Uk ialah Swing USA memerlukan power converter utk tukar arus electric yg bagi compatible dengan arus electrik malaysia. Swing UK mmg sama arus dgn Malaysia. tq

    ReplyDelete
  22. Salam....

    Medela Mini Electric Breast Pump ada stock tak lagi......price sama lagi ke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan, stok medela mini electric breastpump masih ada, price masih sama, tq.

      Delete
  23. salam. xnak buat cod kat area klang valley ke ? need avent electric twin breast pump urgently...

    ReplyDelete
  24. w'salam, maaf puan.. setakat ni kami hanya buat COD di Perlis dan Kedah ( Alor Setar , Jitra ) . lain2 tempat kami akan pos. Tq :)

    ReplyDelete
  25. Salm u..nak tanye I full time housewife tp b4 this bg direct feeding ni br nak cr pump senang skit kot...huhu.. Manual breastpump agaknye dah ok x untuk I? Cam Medela manual tu sucking die ok ke ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan hasmah, saya dah sms puan. Tq.

      Delete
  26. stock medela freestyle ade lg tak. email kat sy rosaslinda_mdnor@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan rosaslinda, stock medela freestyle masih ada. kalau berminat boleh hubungi kami di talian 016-4114421 atau 013-4884421. tq.

      Delete
  27. How long is the waranty for Medela Freestyle?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi se teoh, warranty for Medela Freestyle breast pump is only 3 months (motor only).

      Delete
  28. Available lgi x medela mini electric?

    ReplyDelete
  29. salam puan.. medela mini electric ada lg

    ReplyDelete
  30. Salam, medela freestyle ada stock lg?

    ReplyDelete
  31. wsalam puan, stock medela freestyle masih ada. tq.

    ReplyDelete
  32. kalau saya mahu beli adaptor saja boleh?
    saya sudah order barang dari us sendiri, tak tahu nak beli adaptor yang sesuai dengan medela freestyler ni sebab barang belum dapat lagi.

    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau puan beli medela freestyle dr us yg mempunyai voltage 110-240v, puan tdk perlu converter adaptor sbb voltage sama dgn malaysia electric. puan hanya perlu beli penyuai kepala plug yg tiga pin sbb kepala plug us 2 pin. harganya lebih kurang rm2 ke rm3 dikedai electric.

      Delete
  33. Salam dear, nak tanya stock for medela freestyle still available? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam pn syaffrin.. stock medela freestyle ada lg. kalau puan berminat boleh sms sy utk account detail. 0164114421

      Delete
  34. Avent Single Electric Breast Pump hanya blh pki sebelah je kan?l g satu blh tak tibe2 tukar manual klu2 blackout ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avent single eelctric boleh dijadikan manual breastpump

      Delete
  35. salam susu ibu... heee nak tanya, ape beza pump in style n freestyle? mana satu lg ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua2 ok. Freestyle ada handsfree kit. Pump instyle tiada. Bentuk motor pon lain. Puan boleh baca dgn lebih detail di entry medela pump instyle breastpump.

      Delete
    2. ok tq.... :)

      Delete
  36. Ada beza x avent twin electronic dengan avent isis duo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aveny twin dan avent isis ialah benda yg sama. Bezanya dr segi model sbb avent isis model lama sket. Tq

      Delete
  37. as salam,...sya bru nak beli breast pum..niat nak bf baby yg ke-2 nie smpai 2 thun..kawan2 ramai yang suggest pam medela..
    jadi sya nak tanya yang mna sesuai utk saya..anak pertama dulu cuma 3 bulan jer bf.
    tq.

    ReplyDelete
  38. salam..ade lgi x pam susu avent manual n pam susu avent electrik (single) harga masih same ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam puan, stok avent manual dan avent single electric masih ada. Harga masih sama.

      Delete
    2. klau sy jdi beli, sy berurusan guna emel or phone blh kn?

      Delete
    3. Ya puan.. Kalau nak beli boleh terus contact sy tru phone / sms utk mendapatkan bank account detail. Tq

      Delete
  39. if bli medela fs..kena bli power converter ke? mcmana tuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan zulie, untuk medela freestyle puan x perlu beli power converter, puan hanya perlu beli penyuai 2 pin sahaja.

      Delete
  40. Medela swing maxi ade x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan, maaf puan.. kami tidak ada stok untuk medela maxi, kami cuma ada stok medela swing single. tq.

      Delete
  41. medela swing UK ade stok x sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf puan.. medela uk tiada stok. kami hanya ada stok utk medela usa shj.

      Delete
  42. salam..pam avent single electric dan double electric ade lg tak? rm brpe dan warranty mcmne ya?

    ReplyDelete
  43. sy nk tnye..medela swing single pump ade stok x..bpe rm?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan lyana, Medela swing ada stok, harga rm 610 + rm 20 pos laju. Kalau puan berminat boleh hubungi sy di talian 0164114421

      Delete
  44. hi sis..ada buat dropship x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ajuya, ya kami ada buat dropship. Harga seperti di blog.

      Delete
  45. Salam All, pakej 1 year warranty untuk semua breastpump available sekarang di susuibu2u. tq.

    ReplyDelete
  46. Hi.avent twin electric ada lg tk. ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi khalis, avent double electric akan sampai dalam seminggu lagi.

      Delete
    2. Stok avent double dah smpi. Kalau berminat boleh call/sms/whatsapp sy 0164114421

      Delete
  47. salam,avent manual ade stock x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avent manual ada stok lg. Sila call/sms/whatsapp sy utk detail 0164114421

      Delete
  48. Salam, nak tny la saya beli medela freestyle dr moms care tp xde pun dpt bra kits tu. Kt kotak pun xtulis. Nper yer? Tu edisi lama ke? Rugi sy xtgk betul2 ada option credit card rpnya sini. Sy nk beli cash xckp tu yg trpksa beli di kedai :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan nadia, stoks medela freestyle yg puan beli mungkin adalah versi Malaysia. kebanyakkan stok medela freestyle versi Malaysia dijual di butik2 bayi. Ada ibu2 yg membeli medela freestyle di butik2 bayi.. ada memberitahu kami set yg mereka beli tidak termasuk freestyle kits. Untuk pengetahuan puan set medela freestyle yang kami jual adalah versi USA. Stok dari USA memang mengandungi freestyle kits. Kami juga ada menjual medela freestyle kits dengan harga rm 120.

      Delete
  49. Thankfully, breast pumps emerged in the market, simplifying the nursing life of several mothers. One of the best in the industry is the medela swing double breast pump. Try to search for it in the World Wide Web, and you’ll see that there are tons of excellent reviews about this innovative breast pump.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...