Medela Freestyle 2013

Hi moms,

Alhamdulillah, we are still selling Medela Freestyle Murah for the third year. Thank you to those who already bought from us and believe in our services. For 2013, the Medela Freestyle packaging is still the same like the lastest revised of 2012 packaging.



Here are the things you will get in the Medela Freestyle 2013 set...

1 - compact motor
1 - rechargeable lithium-ion battery
1 - Malaysian adaptor 240volt
1 - tubing
2 - Breastshield spare parts (connector body, membrane, back cap)
2 - Personalfit breastshields with size 24mm (M) and 27mm (L)
4 - 5oz BPA-free breastmilk bottles with lids
1 - wide base nipple
1 - wide base nipple collar
1 - travel cap
1 - cooler bag
1 - contoured ice pack
1 - handsfree kit (top and bottom handsfree straps, bra adapters    hook, eye and universal)
1 - tote bag


Made in Switzerland. Imported from USA.


 For every purchase we will record the serial number of motor and other parts for warranty purpose. Warranty card and receipt of purchase will be also provided and please note that the warranty is from susuibu2u.blogspot.com. Please call / SMS / Whatsapp us if you have any problem regarding the pump.


Last but not least, please read the manual before you use the pump. Don't risk your expensive pump for any unintended circumstances. Most importantly you will learn how to operate the pump and put on the handsfree kit from the manual.



Price 

3 months warranty (motor only) + 1 month warranty for other parts (battery & charger/power adapter)

Harga Medela Freestyle Murah 2013

RM1450 + RM30 Poslaju - Peninsular Malaysia
RM1450 + RM60 Poslaju - Sabah & Sarawak


1 Year warranty (motor only) + 3 months warranty for other parts (battery & charger/power adapter)

Harga Medela Freestyle Murah 2013

RM1600 + RM30 Poslaju - Peninsular Malaysia
RM1600 + RM60 Poslaju - Sabah & Sarawak


Contact
Please sms/call/email us for the bank account detail and to find out more about Medela Freestyle.

Email: susuibu2u@gmail.com
    H/p: 016-4114421 (ain) @ 013-4884421 (yusri)

COD / SELF-PICK UP 
Our location is in PERLIS. Cash on delivery (COD) / self-pick up is only available in Perlis, Jitra and Alor Setar. Other places will be shipped via POS LAJU which will take 2-3 business days to arrive.

Terms and Conditions
1. Payment should be received before 11.00 p.m. to ensure your order will be posted via poslaju on the next working day.
2. 1 Year warranty for motor ONLY and 3 months warranty for other parts (Effective from 21 July 2013). Warranty will not be issued for the damage caused by user.
3. Warranty is from susuibu2u.blogspot.com. The cost of postage for warranty claim is paid by the buyers (including the cost of postage from susuibu2u.blogspot.com to the buyers).
4. Payment can be done through Maybank, CIMB, BIMB and credit card. Please contact us for bank account detail.
5. Please click BUY NOW button above to purchase using credit card/paypal. 5% processing fee will be charged from the total of price and postage if the payment made via credit card.

Happy Shopping Mommies!!

xoxo ^_^

43 comments:

  1. Salam,
    Saya nak tanya..warranty 3 bulan tu dikira dari tarikh beli ke cane ye? Sbb saya due bulan Mei ni..kalau beli sekarang takut warranty dah abes by the time nak bersalin tu. Tq :)

    -Intan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan intan.. sy suggest puan beli bila nak dekat due sbb warranty bermula dr tarikh pembelian. Just let me know seminggu awal sebelum beli utk pastikan stok ada nnt. Tq :)

      Delete
  2. Slm.i nk tnye...ni mmg murah dp kedai ke??i tk smpst servey..i dh ada yg manual medela..tp tk brappa sesuai dgn i..susu mcm tk kluar je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. ya puan.. medela freestyle yg sy jual lebih murah berbanding kedai yg dijual pd harga rm2299. kalau puan nak guna double pump insyaAllah dpt membantu pengeluaran susu. tq

      Delete
  3. salam. sy nk order untuk bulan mei.. sy due 16 mei.. boleh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. kalau puan nak bln 5 just inform sy seminggu awal utk pastikan stok ada. tq

      Delete
  4. Salam kak..if sy nk bli medela fs before raya cina ni still ada stok ke?kebetulan nk balik perlis time tu so if jd bli boleh singgah bli tros time balik nti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. insyaAllah sblm raya cina still ada stok. just sms or call sy bila nak ambil di perlis nnt

      Delete
  5. If dlm tempoh waranty tu motor pump rosak..so kena send utk repair tu sdri ke us or boleh send it back to Puan? If after tempoh waranty kena cari tmpt repair sdri ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. warranty 3 bln utk motor shj. kalau ada masalah within 3 months boleh send kpd sy utk dibaiki free of charge. slps warranty juga boleh send kpd sy tapi charge akan dikenakan bergantung kpd kerosakan dan sparepart yg diperlukan.

      Delete
  6. Salam, ni ready stock kan since I deliver on april rasa masih ada stock ke on april

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. insyaAllah akan ada ready stock sentiasa. utk confirmation puan perlu contact sy seminggu awal sblm puan nak beli utk pastikan stok ada. :)

      Delete
  7. salam..stock masoh available ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam puan.. stock masih available. kalau berminat boleh contact sy 0164114421. thanks..

      Delete
    2. salam,ade buat dropship x?sy berminat.. :)

      Delete
  8. salam nk tanye apa beza brg/item yang dapat jika beli dgn puan dgn harga RM 1450 dengan kt kedai yg dijual rm2299 tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang yg dpt sama yg bezanya cuma power cord pin sbb yg sy punya dr usa. jd perlu guna penyuai atau travel adapter utk bg masuk ke dlm plug point malaysia.

      Delete
  9. termasuk postage ke rm1450.tu

    ReplyDelete
  10. Salam.. saya nak tanya warranty dia dr lactaequip ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. warranty dr pihak kami. lactaquip hanya cover warranty bagi pump yg dibeli dibutik2 bayi pd harga rm2299

      Delete
  11. Replies
    1. Salam puan anith.. stock medela freestyle ada lg. Puan boleh hubungi sy di talian 0164114421 utk proses pembayaran.

      Delete
  12. Alhamdulillah medela freestyle saya da sampi.. sungguh efficient susuibu2u.. mlm ni bank in, subuh sy da terima reply.. sy happy sgt sebab mmg perlukan b.p teramat sgt... tk sekali lagi..

    ReplyDelete
  13. salam all, pakej 1 year warranty available sekarang untuk semua jenis breastpump. tq.

    ReplyDelete
  14. Sy nk tanye, dekat butik bile sy tanye diorg handsfree kit tu tak termasuk. Dijual berasingan.mmg medela sekarsng x include kat accessory tu ke sekarang? Puan ade jual accessory tu?

    ReplyDelete
  15. Sy nk tanye, dekat butik bile sy tanye diorg handsfree kit tu tak termasuk. Dijual berasingan.mmg medela sekarsng x include kat accessory tu ke sekarang? Puan ade jual accessory tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pasti kalau set medela freestyle yg dijual di butik tdk disertakan handsfree kit. Setahu sy set medela fs lengkap dengan handsfree kerana disitulah xfactornya. Utk pengetahuan puan, set medela freestyle yg dijual oleh susuibu2u lengkap dengan handsfree seperti yg disenaraikan di entry di atas.

      Delete
  16. Salam ade jual chrger medela freestlye shaj??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam puan, ya puan kami ada menjual charger medela freestyle. sila rujuk bahagian spare part di dalam blog kami. tq.

      Delete
  17. Replies
    1. w'salam encik naim, lokasi kami di perlis. setiap sabtu atau ahad kami akan turun ke alor setar. boleh COD di sana kalau encik nak beli medela freestyle.

      Delete
  18. salam,saye berminat nk jadi dropship,macmane procedure nye dan ape2 syarat2 nye ye..tq n hope to get reply soon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam puan farizona, sy dah reply email puan, kami tidak ada masalah untuk puan menjadi dropshipper kami. tq.

      Delete
  19. salam sis sy berminat untuk menjadi agent dropship breastpum, sy seorng fullybreast feding. so sy rasa tu satu keperluan. sis blh lawat fb page sy busainna online. pm sy yer sis tq

    ReplyDelete
  20. Salams Sis, you ada jual medela freestyle handsfree kit atau brassier? If so, boleh tau harganya? Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam cik puan, ya puan kami ada menjual handfree kits utk medela freestyle.

      Delete
  21. Ada jual batery medela fs x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. ya puan lymz, kami ada menjual battery medela freestyle. Jika berminat boleh hubungi sy di talian 0164114421.

      Delete
  22. salam sis. nak tanya khidmat servis pump disediakan skali x?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...